Ugrás a tartalomra
Grails of True to Sole: KAWS Jordan 4

Grails of True to Sole: KAWS Jordan 4

Ha még nem olvastad korábbi cikkünket Brian Donelly-ről a.k.a. Kaws-ról, akkor egy rövid bemutatás: a híres amerikai tervező művészeti egyetemen illusztrátornak tanult, animátorként kezdett el dolgozni és Disneynél filmeken is dolgozott - innen jön stílusának "rajzfilmes" jellege.

De stílusát az "utca" is formálta: New Jerseyben a gördeszkázás és a graffiti világában is otthonra talált, gerillaművészként reklámposztereket alakított át.

Az első játékfigurát 1999-ben csinálta meg a japán Bounty Hunter márka számra és ezután kezdtek felgyorsulni körülötte a dolgok! Számtalan kollaboráció fűződik a nevéhez, egy kis ízelítő a márkákból: Bathing Ape, Medicom Toy, Undefeated, Supreme, Dior, Comme des Garçons, Uniqlo... és persze a Nike!

A KAWS x Jordan 4

Amint meglátod ezt a sneakert, az az első benyomásod, hogy legszívesebben végigsimitanád azt a finom, puha szürke hasított bőrt, ami főleg a nyelv alsó részén és a cipő oldalán lett felborzolva.

A felsőrész többi paneljén a sötétebb színű bőrben megpillanthatod a KAWS-os jegyeket (a figura kezét és jellegzetesen X-es szemeit).

A sarokról a megszokott Jumpman logó helyére a KAWS XX szimbóluma került a sneaker alapszínétől alig sötétebb áranyalatban.

Az oldaltalpa eltér a legtöbb sneakerétől, mert egy a felsőrész színével teljesen megegyezű szürke plüss hatású réteggel borították be.

A járótalpa átlátszó icy sole, enyhén zöldesszürke árnyalata kiválóan passzol a cipőhöz és a KAWS figura részletei ezen is áttűnnek. 

A sneaker 2017. márciusában droppolt világszerte egy kollekció részeként, melyben egy póló, kapucnis pulcsi, dzseki és sapka volt. Ezek a cuccok mind feketék voltak, az ikonikus XX pedig piros színt kapott.

Kaws x Air Jordan IV
Színállás: Cool Grey/White
Nike cikkszám: 930155-003
Megjelenés: 2017.03.31.

Megnézheted és meg is vásárolhatod a True to Sole Régi posta utcai üzletének grál vitrinjében, és webshopunkban is elérhető.

Előző 5 karácsonyi ajándékötlet sneaker rajongóknak