Ugrás a tartalomra
TTS Smile Merch kollekció - egy mosoly, ha a világ sötét

TTS Smile Merch kollekció - egy mosoly, ha a világ sötét

A True to Sole Smile Merch kollekció egy “különleges” időszakban jelenik meg: a járvány miatt már jó ideje korlátok között éljük az életünket: a bizonytalanság és a feszültség ott van a mindennapokban, sötétebbre festve hangulatunkat.

Ezért választottuk a 20. század egyik legerősebb popkulturális szimbólumát a kollekció fő grafikai elemének: ez az újragondolt smiley. Egy mosoly, ami egy jó válasz, ha a világ sötétnek tűnik.

A smiley sztori

Az eredeti smiley-t 1963-ban Harvey Ball, szabadúszó grafikus készítette egy életbiztosításokkal foglalkozó cég számára. A logót a munkamorál javítására, egy boldogabb munkahely jelképének szánták és először posztereken és kitűzőkön jelent meg.

A grafikus kemény 45 dollárt kapott a melóért és mivel 10 perc alatt skiccelte fel, ez nem is volt olyan rossz órabér.

Mivel sem a készítője, sem a biztosító nem védette le, ezért szó szerint közkinccsé vált. A “Have a Nice Day” szlogen a hetvenes években csatlakozott hozzá, innentől kisebb-nagyobb módosításokkal megszámlálhatatlan helyen és formában bukkant fel matricáktól, bögréken át a kismillió termékig. Sőt, a vietnámi háború ellen tüntető hippik transzparenseiről, de még a Nirvana lemezborítójáról is ez az arc mosolygott vissza.

Még a Forrest Gump is “feldolgozta” a kialakulását, eszerint a minta nem más, mint Mr. Gump arca sárral egy pólón :D

A smiley a streetwear kultúrában

A streetwear márkák is előszeretettel nyúltak ehhez a szimbólumhoz: Justin Bieber márkája, a Drew, a Chinatown Market, a KITH, a BAPE, Supreme, sőt még Takashi Murakami és J Balvin ruháin is megjelent. 

Mivel a True to Sole célja, hogy elérhetővé tegye itthon és a régiónkban a legfrissebb streetwear trendeket, ezért a 2021-es SMILE merch kollekciónk fő szimbólumának választottuk, az alábbi szlogen kíséretében: SMILE IS A GOOD ANSWER TO THE DARK WORLD. 

TRUE TO SOLE SMILE MERCH

Azt szeretnénk, hogy akár te, amikor felveszel egy ruhadarabot a SMILE kollekcióból, vagy meglátja valaki rajtad, akkor jusson eszedbe, hogy egy mosoly semmibe sem kerül,  jobbá teszi mindenki napját.

A minták a fekete táblára fehér krétafilccel írás hangulatát idézik, amik annyira jellemzőek Budapest bulinegyedére. Magát a smiley logót line art stílusban gondoltuk tovább.

A kollekció része póló, kapucnis pulcsi, beanie, baseball sapka. Kattints és nézd meg őket közelebbről!

Egy különleges kiegészítő is készült: nyaklánc medállal a Chainz by Korvin csapatával kollaborálva.




Előző 5 karácsonyi ajándékötlet sneaker rajongóknak