Ugrás a tartalomra
The Ten, and more...

The Ten, and more...

2015-től a világ nagy részén elérhetővé vált a SNKRS App ami a Nike.com-ot hivatott kompaktabbá tenni egy applikáció formájában. A felhasználóbarát arculaton túl értesítéseket küldött a megjelenési dátumokról, cikkek formájában mutatta be a cipők háttértörténetét, és egy új módszert vezetett be a limitált cipők megjelentetésére, amit raffle azaz sorsolásként ismerünk. 
Azonban 2016 táján a Jordan retrózások és pár kollaboráción kívül nem igazán voltak nagyobb izgalomra okot adó megjelenések. A jeget 2017-ben Virgil Abloh és a The Ten kollekció törte meg, felforgatva ezzel a sneaker világot. A kollaboráció a Nike, Jordan és a Converse leghíresebb sziluettjeit tervezte újra.

Off-White™ x Nike "The Ten"
A "The Ten" kollekció sziluettjeiben az Off White sajátos elemein kívül több hasonlóságot is találhatunk, mint anyaghasználatban mint a színek felhasználásában. Ám ezek eltértek a Nike eddigi modelljeitől, nem csak színösszeállításokat kaptunk hanem teljes egészében megújult cipőket. Ha valakit meglátsz az utcán a piros zip tie-al a fűzőjén még laikusként is tudhatod, hogy vagy piszok nagy szerencséje volt, vagy mélyen a zsebébe kellett nyúlnia.
A The Ten hype-ja pedig évekre előre eladta az összes Nike x Off-White megjelenést. Így az OG tízesből vett lendület 2020-ra sem állt meg sőt, egyre több és több Nike és Jordan modellt dolgoznak újra Off-White kiadásban.

Összeszedtük tehát a mi 10-es listánkat a legkedveltebb Off-White x Nike sneakereinkről.
10. Off-White™ x Zoom Vapor Street “Polarized Blue”
2019 Október
Hogy miért is került fel a listára a Vapor Street ? 
Talán a kényelem, talán a extrém színösszeállítás miatt, vagy a különleges anyaghasználat győzött meg minket. Bármelyik is legyen, ha adsz egy esélyt ennek a cipőnek, nem bánod meg te sem.
Nike Zoom Vapor Street "Off-White - Polarized Blue" - CD8178 400 - 2020

9. Off-White™ x Nike Air Max 90 “Desert Ore”
2019 Február
A prémium anyaghasználat ezen a cipőn kevésbé volt érzékelhető mint elődjein,
de összeségében egy jól összerakott modellt kaptunk. Legfőképp az Air Max 90-es modell nyújtotta kényelem miatt került be válogatásunkba, de nehéz dolgunk volt a színállás kiválasztásában. A fehér és fekete variációkkal ellentétben homok és élénk narancs színek látványosabb megjelenést nyújtanak.
The 10: Nike Air Max 90 "Off-White / Desert Ore" - AA7293 200

8. Off-White™ x Nike Air Force 1 Low “Black”
2018 December
Virgil Abloh egy relatív magától értetődő újítást hozott Bruce Kilgore Air Force dizájnjára. A jellegzetes elemek mint az újra felvarrt pipa, "shoelace" feliratú cipőfűző, vagy a varrásból kilógó szivacs nem maradtak el itt sem. A cipőben a leegyszerűsített megjelenés ellenére is megtalálhatóak az Off-White által felállított stíluselemek. Az anyaghasználat és a cipő kialakítása jutatta a 8. helyre az Air Force 1 Low Black-et, ami szerintünk ez egyik legjobb OW Nike lépő a hétköznapokra.
The 10: Nike Air Force 1 Low "Off-White Black" - AO4606 001 - 2018

7. Off-White™ x Nike Air Max 97 “Menta”
2018 Szeptember
A matt szürke áttetsző felsőrész neutrális megjelenését a swooshon található zöldből kékbe majd pirosba váltó színátmenet emeli ki. Futurisztikus megjelenése mellett mi sem tudtunk eltekinteni így nálunk a hetedik helyet érdemelte ki.

Nike The 10: Air Max 97 OG "Off-White - Menta" - AJ4585 101 - 2020

6. Off-White™ x Nike Air Jordan 5 Retro SP
Ha nem tudnánk, hogy egy 2020-as megjelenésről beszélünk könnyen feltételezhetnénk a modellről, hogy már jó 10 éve a dobozban csücsül. A cipő vintage kinézete az előre sárgított elemekből ered ami a reflektív nyelvvel és lyukakkal kiegészülve vesz, egy igazán izgalmas fordulatot az Air Jordan 5 dizájnján.
Air Jordan 5 Retro SP "Off-White" - CT8480 001 - 2020

5. Off-White™ x Nike Air Presto “Black”
2018 Július
Az OG Off-White Air Presto-hoz hasonlóan fekete felsőrésszel érkezett a második kiadás is, de a fehér pipa illetve az új fekete talp kontrasztja nagyban eltért az elődjétől. A sneakerheadek véleménye a mai napig megoszlik a cipőről. Vannak akik ránézni sem bírnak, mások az izgalmas dizájn és a kényelem kombinációját látják meg benne. Mi az utóbbiakhoz tartozunk így az 5. helyen landolt a Nike Off-White Air Presto Black.
The 10 : Nike Air Presto "Off-White Polar Opposites Black" - AA3830 002

4. Off-White™ x Nike Air Force 1 Low “MoMa”
2018 Január
A cipőt először 2016-ban az Art Basel Miami Beach művészeti vásáron mutatták be. A The Ten kollekció nagy sikere után 2018-ban a New Yorki Modern Művészete Múzeuma egy kiállításuk népszerűsítése céljából árusította. Mi sem hagyhattuk ki ezt a remek modellt, bár a dobogóról épp lecsúszva a 4. helyet foglalta el.
Nike Air Force 1 07 Virgil "Off-White - MoMa" - AV5210 001

3. Off-White™ x Nike Air Jordan 1 “White”
2018 Március
A Chicago kitaposta az utat az összes Off-White megjelenés előtt, így az utána érkező Air Jordan 1-et tűkön ülve várták az egész világon. A modell kizárólag Európában jelent meg, ezzel mély depresszióba sújtva egész kontinenseket. 
Magyarországon a SNKRS appon debütált, így ha nagy szerencséd volt talán be is húztad ezt a remek színállást.

The 10: Air Jordan 1  "Off-White - White" - AQ0818 100

2. Off-White™ x Nike Dunk Low “Pine-Green”
Amikor megláttuk az első képeken az új Off-White Dunk-ot, nem jöttünk lázba tőle. Különleges megoldásnak tűnt a dupla fűző de láttuk már ezt korábban is. Az első kézbevételnél viszont minden amit eddig gondoltunk megváltozott, az anyaghasználat és a színösszeállítás élőben érzékelhető csak igazán. A fehér és zöld bőr tökéletes kontrasztot alkot a cipőn, amit élénk narancs ropelace tökéletesít.
Nike Dunk Low "Off-White - Pine Green" - CT0856 100 - 2020

1. Off-White™ x Nike Air Jordan 1 “Chicago”
2017 Október
Nagy valószínűséggel senkit nem lep meg, hogy első helyre került a listánkban.  Az Off-White Air Jordan 1 Chicago nagy előnnyel indult, nem (csak) a sziluett és a piros fehér színállás keltette hype miatt, hanem mert dekonstruktív dizájnja kiemeli az összes sneaker közül. A cipőfűzőn átbújtatott zip tie, az “air” felirat, a levágott majd újra felvarrt pipa és megannyi más sajátossága tette ikonikussá. The 10: Air Jordan 1 "Off-White - Chicago" - AA3834 101
Előző 5 karácsonyi ajándékötlet sneaker rajongóknak