Ugrás a tartalomra
Ki az a Travis Scott?!

Ki az a Travis Scott?!

Ki is Travis Scott? Hogyan, és miért vált a legsikeresebb zenészek egyikévé? Miért fogynak el másodpercek alatt a nevével fémjelzett termékek és miért érhetik ezek a termék akár tízszeresét az eredeti áruknak?Jacques Bermon Webster II néven született a Texas állambeli Houston-ban. Gyermekkorában szüleivel és testvéreivel nagyanyjánál, dél-Houston egy szegényebb környékén éltek. Scott elmondása szerint szomszédaik furcsa szerzetek voltak, crack-et árultak, sokszor inkább zombikra hasonlítottak, mint emberekre és volt, hogy ellopták Travis fűnyíróját. Édesanyja egyedüli családfenntartóként egy AT&T üzletben dolgozott, míg apja zenészként próbált szerencsét. A munka mellett az egész család terhe a mozgássérült anyára maradt. "Erős asszony, ezért cselekszek én is úgy, ahogy ő. Nincs semmi ami megállíthat!" - Travis

 

Apja három éves korától dobolni és zongorázni tanította, így nem csoda, hogy nagyapja, apja és két nagybátyja után ő is a zeneiparban kezdett dolgozni.
Hat évesen szüleivel Missouri városba költöztek, ahol jobb körülmények között élhettek. A munkanélküli apa és a fiatal Travis között állandó feszültség volt, ugyanis mindketten egy házban próbáltak zenei alapokat felvenni.
Travis rövid ideig San Antonio-ba, a Texasi Egyetemre járt, de a pénzt, amit anyjától kapott könyvekre és ételre, elköltötte stúdió felszerelésre és egy New York-ba szoló repülőjegyre. A városban töltött négy hónap alatt producerek és zenészek házában aludt, hol a padlón hol kanapékon. Egy barátjával Los Angeles-be ment, aki egy nézeteltérés után pénz és kontaktok nélkül magára hagyta. Ezzel egyidőben szülei meglepetés látogatást tettek San Antonio-ba amikor kiderült, hogy otthagyta az egyetemet és New Yorkba költözött.
Szülei hátat fordítottak és minden támogatást megvontak tőle, így Travis magára maradt. Kanye West egyik zenei mérnökével került kapcsolatba, aki beleegyezett egy találkozóba és meghallgatta munkáit. Scott folytatta karrierjét és egyre több számot töltött fel az internetre. Ebben az időben megélhetését a kisebb stúdióknak eladott beatjei biztosították. Pár év elteltével, T.I. és Kanye is felfigyelt munkásságára utóbbi pedig szerződést ajánlott a G.O.O.D Music stúdiónál.
Így Kanye Yeezus és Jay Z Magna Carta ... Holy Grail albumán is produkciós szerepet töltött be. Majd 2013-ban T.I. által alapított, Grand Hustle Records stúdióval szerződött. Első stúdió albuma előtt 2012-2014 között megjelent két mixtape-je is Owl Pharaoh és a Days Before Rodeo. (Ha még nem hallottad, itt az idő lecsekkolni!)

Rodeo

2015-ben, a Rodeo elindította Travis-t a legendák közé vezető úton, az album 3. helyen végzett a pop albumok közt és platina lemez lett. A számokban nem kisebb nevek szerepelnek mint Quavo, The Weekend, Kanye West, Young Thug és még sorolhatnánk. A Rodeo-t a mai napig sokan Scott legjobb albumának tartják.

Birds in the Trap Sing McKnight

2016 szeptember 2-án kiadta újabb lemezét, a Birds in the Trap Sing McKnight névvel, amivel először ért el első helyezést a Billboard 200 listán. Ekkor már hatalmas rajongótáborral rendelkezett, de a körülötte kialakuló hype a következő önálló lemeze kiadásával érte el csúcspontját. (Ne felejtsük el, időközben kiadott egy albumot Quavo-val is) 2017-ben pedig megalapította saját lemezkiadóját, Cactus Jack Records névvel.

Astroworld

Az Astroworld Travis meglátása szerint a Rodeo igazi folytatása. A két lemez között kiadott albumai azért jelentek meg, hogy kiadhassa magából ötleteit és teljes figyelmét az Astroworld megalkotására fordíthassa. Az album egy Travis iskolás évei alatt bezárt Houston-i vidámpark nevét kapta, majd ugyan ezen a néven egy fesztivált is létrehozott a lemez népszerűsítésére. Scott a benne lévő végtelen energiát, számaival és koncertjeivel adja át rajongóinak és a világnak. Az évek alatt Travis híres lett az őrült és veszélyes élő show-jairól, amiért került már komolyabb bajba a rapper. 2017-ben őrizetbe vették lázadás felbujtásáért, mikor arra kérte rajongóit, hogy rohamozzák meg a színpadot. Hogy miért kezeli így rajongóit? Travis szellemi fogyatékos bátyjára, Marcus-ra gondol koncertjein és az ő szemszögéből látja mit élhetnek át rajongói. "Ezeket a srácokat szívből hozom fel a színpadra, tudom mit jelentene a testvéremnek, ha a kedvenc előadója felhívná magához. Minden alkalommal ő jut eszembe."

Jackboys

A Cactus Jack Records előadóival (Don Toliver, Sheck Wes) közösen kiadott album 2019 végére érkezett meg Young Thug közreműködésével. A Highest in The Room a lemez előfutáraként első helyet ért el a Hot 100-as listán, így Travis újra elérte ezt a helyezést a Sicko Mode sikere után.

Look Mom I Can Fly

Remélem ezt a dokumentumfilmet senkinek nem kell bemutatnunk!
Ha még nem láttad irány a Netflix!

Fortnite Battle Royale

2020 meglehetősen nehéz évnek ígérkezik, a Covid-19 miatt a koncertek, fesztiválok nagy részét törölték, vagy elhalasztották. 
Egy meglepő, szokatlan módon viszont mégis átélhettük az élő show-k varázsát. Az Epic Games és Travis Scott közösen hozta el játékosok millióihoz az Astroworld érzést, és premieréül szolgált La Flame, Kid Cudi-val közös számához, ami kiérdemelte a Hot100 as lista első helyét. Ha a játék magában nem is fogott volna meg, a koncertet visszanézheted Youtube-on is.

Travis kreativitása

A Rodeo játékfigura, az Astroword Travis fej vagy a merch ami tizedmásodperceken belül elfogy, mind igazolják, hogy Travis Scott egy kreatív és marketing géniusz. Azon felül, hogy az utóbbi idők egyik legsikeresebb előadója, kiváló üzletember is. 

Cactus Jack x Nike

Valami új és innovatív amit már 2009-ben is láttunk. Travis és a Nike sikereit legjobban az Air Yeezy korszakhoz tudnám hasonlítani, annyi különbséggel, hogy az Amerikai sportmárkának ezúttal több sütnivalója volt mintsem, hogy jogdíjakon spóroljon.

Vegyük is sorra milyen cipőket nem húztunk be SNKRS appon.
 (Az imént felsorolt cipőkből megtalálhattok párat a webshopunkon is!)

Előző 5 karácsonyi ajándékötlet sneaker rajongóknak