Ugrás a tartalomra
Ismerd meg a True to Sole csapatát!

Ismerd meg a True to Sole csapatát!

Ha már jártál a budapesti True to Sole üzletben, akkor már több csapattagunkkal is találkozhattál személyesen, videókból, interjúkból pedig már több TTS-es arc is ismerős lehet. Most megismerheted az egész csapatot: kinek mik a kedvenc sneakerei, mi a kapcsolata a hazai sneaker kultúrával, és mivel foglalkozik a True to Sole-ban!

Az interjúk sora folyamatosan bővül:

Pótor AttilaDóra Sebastian / Nagy K DávidBoroznaki Gergő  Kállai Máté  / Zita Wu  / Zoltai Olivér / Tóth Krisztofer / Korányi Peti / Mráz Márk / Orbán Rudolf / Horváth Dávid

Pótor Attila - Alapító, Tulajdonos

Miért és mióta érdekel a sneakerek és a streetwear világa?

Nagyjából 2015 óta. Először a kosárlabda cipők vonzottak (Kobe, Jordan brand), majd egyre inkább megismertem és elmélyültem a sneakerekben, ezáltal pedig szélesedett a spektrum.
2017 óta foglalkozom a sneakerekkel üzletszerűen és azóta már mindenféle cipő megfordult kezeim között, szerencsém volt igazi ritkaságokkal találkozni. 

Mi a TOP3 kedvenc sneakered?

Air Force 1 White 
Air Jordan 1 Royal
New Balance 327 Casablanca Orange

Mi a TOP3 kedvenc sneakered az elmúlt 1-2 évből?

Nike Sacai collabok
a Yeezy brand újításai (nem emelnék ki konkrét modellt)
New Balance 327

Neked mi az, ami megtetszik egy adott sneakerben?

Az innováció illetve a mögötte rejlő történet/sztori.

A sneakeredhez öltözöl vagy fordítva?

Ez változó: nem feltétlenül cipőhöz öltözködöm, szerintem eseménye válogatja. A hétköznapokban legtöbbször a kényelem dominál, ha pedig valamiféle esemény van, akkor ahhoz álmodom meg az outfitem.

Neked mik a feladataid a True to Sole csapatában?

  • A cég stratégiájának megszabása
  • A megfelelő körülmények garantálása mind az itt dolgozók, mind a vásárlók részére
  • Vásárlói élmény folyamatos fejlesztése
  • Beszerzés
  • Logisztikai feladatok
  • Team-management 
  • Nemzetközi terjeszkedés

Miért szeretsz a True to Sole csapatában dolgozni?

Aki volt már nálunk az tudja, hogy milyen barátságos és családias a hangulat nálunk. Ennek köszönhetően ki merem jelenteni, hogy mindenki szívesen jár be dolgozni. A legfontosabb pedig, hogy szeretem amit csinálok, szóval nem teherként tekintek a feladatokra, hanem folytonos kihívásként és fejlődési lehetőségként.

Valami sneakeres story?

Apróság, de 2015-2016 környékén nagyon szerettem volna magamnak az Air Jordan 6 Carmine színállását, de nyilván nem engedhettem meg magamnak. 

Amikor most, 2021-ben megjelent, vettem is magamnak egyet belőle és többet jelent, mint bármelyik ennél különlegesebb, extrább, drágább cipő mert van egy személyes kötődésem. Véleményem szerint az ilyen apró saját sztorik teszik széppé és érdekessé a cipőgyűjtést.

Mi a véleményed a sneaker resell jelenségről?

Óriási piac, amiben még borzasztó sok növekedési potenciál van. Személyesen azt kedvelem benne leginkább (ami egyben a legnagyobb kihívás is), hogy iszonyatos ütemben változik, nagyon dinamikus és ehhez folyamatosan igazodni és alkalmazkodni kell.

  

Dóra Sebastian - Tulajdonos

Miért és mióta érdekel a sneakerek és a streetwear világa?

Nagyjából 13-14 éves lehettem, amikor megvettem az első Nike Dunk cipőm, ami a mai napig megvan! Ott és akkor kezdtem meglátni a cipőkben a szépséget. 

Mi a TOP3 kedvenc sneakered?

1: Air Jordan 4 x Off White “Sail” 
2: Air Jordan 1 Low “CNY” 
3: Nike Dunk Low “City Market” 

Mi a TOP3 kedvenc sneakered az elmúlt 1-2 évből?

1: Nike Air Force 1 x Off White “VOLT” 
2: Air Jordan 4 Retro “Cactus Jack” 
3: Nike SB Dunk x Travis Scott 

Neked mi az, ami megtetszik egy adott sneakerben?

Amikor látom, hogy egy cipőn gondolkodtak, foglalkoztak vele és jó a mondanivalója! Az apró részletek, vagy hogy a jobb és bal páron más színeket használnak, fordítva van a pipa, olyan kis meglepetések, mint a rejtett zsebek, és hasonlók.

A sneakeredhez öltözöl vagy fordítva?

Előbb a cipő aztán a ruha! Nem nagyon szeretem a drága ruhákat, így a cipővel dobom fel az átlagos ruháim :) 

Neked mik a feladataid a True to Sole csapatában?

Ez eléggé összetett, hogy nekem mi a feladatom. Úgy fogalmaznék befektető vagyok és részt veszek a cég jövőjét és előrehaladását biztosító fontos kérdések eldöntésében.

Miért szeretsz a True to Sole csapatában dolgozni?

Azért szeretek a TTS csapat tagja lenni, mert ez nem csak egy munkahely, hanem egy baráti társaság, sőt egy család! Szerintem nincs annál fontosabb, mint hogy jó kedvvel, lendülettel és motiváltan mész be dolgozni, és még véletlenül sem úgy, hogy “jaj, már megint indulni kell”...

Van valami “sneakeres” jó sztorid?

Kezdetben, amikor még nem volt lehetőségem saját pénzből megvenni magamnak azokat a cipőket amire vágytam, akkor sajnos tudatlanként belefutottam egy kamu cipős oldalba. Azt hittem, hogy mekkora király vagyok, hogy ilyen jó áron sikerült találnom egy Yeezy 350 v1 “Pirate Black”, de aztán elég hamar kiderült, hogy átvertek... 

Mi a véleményed a sneaker resell jelenségről?

Szerintem az egyik legdurvábban fejlődő tevékenységgé nőtte ki magát és nagyon sok mindent foglal magában a “resell” és a “resellerkedés”! Mindig is volt és mindig is létezni fog, csak egyszer ezt, máskor meg azt keresnek többen - és mindig is lesznek, akik megjelennek eladóként. 

Nagyon örülök, hogy a True to Sole-lal Magyarországon meg tudtuk mutatni, hogy milyen egy igazi resell store. Itthon ez még kicsit idegen műfaj, de egyre jobb és jobb visszajelzéseket kapunk!

 

 

Nagy K Dávid

Miért és mióta érdekel a sneakerek és a streetwear világa?

Lassan 10 éve részese vagyok ennek a kultúrának/communitynek, azonban csak 4-5 éve töltök be aktívabb szerepet ebben a világban. Számomra mindig is fontos volt a megjelenés, hiszen az önkifejezés egy bizonyos formája a stílus. Ezt én a streetwear vonalon találtam meg. A kezdetek óta eltelt pár év, és úgy érzem, hogy napról-napra egy lépcsőt megyek felfelé ebben a világban betöltött szerepem során.

Mi a TOP3 kedvenc sneakered?

Nike x Sacai LD Waffle Summit White
Nike Air Jordan 1 Retro High Nigel Sylvester
Nike Air Force 1 Low White

Mi a TOP3 kedvenc sneakered az elmúlt 1-2 évből?

Nike Air Jordan 1 Retro High NYC to Paris
Nike Dunk Low City Market
Nike Air Force 1 Low G-Dragon Para-Noise White (+Black)

Neked mi az, ami megtetszik egy adott sneakerben?

Első körben maga a sziluett és a színállás kombinációja, de a kiváló minőségű anyaghasználat is elengedhetetlen. Sajnos egyre több olyan megjelenés van, ami túl van hypeolva, azonban a sneakerek anyaghasználata egyre jobban gyengül.

A sneakeredhez öltözöl vagy fordítva?

10-ből 9 alkalommal a sneakeremhez öltözködöm, hiszen számomra mindig a cipő koronázza meg az outfitet. Ezt vallom már legalább 5 éve, és 5 év múlva is ugyanezt mondanám. 

Neked mik a feladataid a True to Sole csapatában?

A fő feladatom az, hogy minél előbb kibonthassák a dobozt azok, akik a True to Sole-ból rendeltek: ez magában foglalja a budapesti készletünk felügyeletét, a külföldi raktárakkal és a beszerzőkkel a kapcsolattartást és magukat a feladásokat is. De a social média csatornáink és a webshop kapcsán is bőven vannak feladataim. 

Miért szeretsz a True to Sole csapatában dolgozni?

Kétségkívül a True to Sole az egyik legjobb munkahely a világon. Gyanítom, hogy minden kollégám azt válaszolja erre a kérdésre, hogy olyan mintha egy család lennénk, de ez tényleg így is van.
Egy jó munkahely során bele se gondolsz abba reggelente, hogy már megint 
dolgozni kell, inkább kicsit olyan érzés, hogy otthonról mész haza, hiszen számomra a True to Sole a második otthonom. Arról nem is beszélve, hogy a barátaiddal dolgozol együtt, akikkel a szabadnapjaidon is (normál esetben) kajálni, bulizni, kirándulni, utazni mész.

Valami sneakeres story?

Számtalan sneakerekkel kapcsolatos történetem van az elmúlt évekből. A cipőknek köszönhetően gyakorlatilag bejártam már a fél világot: megfordultam a dubaji SoleDXB rendezvényen, majdnem az összes európai Sneakernessről tudósítottam, campeltem már több országban, és rengeteg sneaker/streetwear storeban jártam szerte a világban. Emellett megannyi új embert ismertem meg, és hiszem azt, hogy ez a világ összeköt minket, és egy nagy közösség részesei vagyunk.

Mi a véleményed a sneaker resell jelenségről?

Erre a kérdésre nehéz úgy válaszolni, hogy ne tűnjek skizofrénnek. Egyrészt szomorú, hogy ha igazán szeretnél magadnak egy különleges sneakert, akkor nagyjából 0,0001% az esély arra, hogy azt megszerezd retail áron. Másrészt a régió egyik legnagyobb resell tevékenységekkel foglalkozó cégnél dolgozom, és mostanra beláttam, hogy ha igazán szeretnél egy cipőt, akkor ki kell fizetned érte az aktuális piaci árat, mert a kereslet-kinálat viszony valamilyen szinten minden iparágban fennáll.

 

 

Boroznaki Gergő

Miért és mióta érdekel a sneakerek és a streetwear világa?

Általános iskola utolsó éveiben kattantam rá a sneakerekre. A lakótelepünkön mindig is menő dolog volt sneakert viselni és nagyon jó érzés volt megvenni az első Nike cipőmet, amit még számtalan követett utána. 2009-ben kezdtem bele a sneakerbox.hu projektbe, aminek köszönhetően belemélyedhettem a hazai és nemzetközi sneaker kultúrába és nagyon sokat tanultam és nagyon sok érdekes embert ismerhettem meg ezáltal.

Mi a TOP3 kedvenc sneakered?

Általában komoly gondban vagyok, ha megkérdezik ezt… Nagyon szívesen hordom mostanában Yeezy 700 OG Wave Runneremet, nagyon szeretem a CDG Converse Chuck 70 sneakerem és most elkezdtek gyűlni a klasszikus Air Jordan 1-es cipők is mindenféle színben - ezekből most a Turbo Green és a Dark Mocha cw, amit a legjobban imádok.

Neked mi az, ami megtetszik egy adott sneakerben?

Ez nálam ösztönös. Egy sneakernél a formája a színei és az összhatása fog meg. Nekem azok a cipők tetszenek elsősorban, aminek a vonalvezetése energiát és dinamizmust sugároz.  De kell az a “hozzávaló” is, hogy a kedvenc márkáim egyike legyen és olyanokon lássam, akiknek tetszik a stílusa, megjelenése.

A sneakeredhez öltözöl vagy fordítva?

Ez nálam általában így “alakul” reggelente. Mindig van egy olyan darab, amit fel szeretnék venni aznap és utána az egész outfit ahhoz alakul. Ez az alapdarab általában egy sneaker, de van amikor egy póló.

Neked mik a feladataid a True to Sole csapatában?

Mint mindenkinek, az én feladatköröm is nagyon szerteágazó. A legfőbb terület a True to Sole marketingje, ebbe a hirdetésektől a saját tartalmakon át az együttműködésekig nagyon sok eleme van. A webshop testreszabása, fejlesztése, fordítása nagyrészt az én dolgom, ezzel függött össze a közelmúlt egyik legnagyobb projektje, a romániai piacra lépésünk is. Ezen felül igyekszem a munkafolyamatok átgondolásával, szervezésével egyszerűsíteni és hatékonyabbá tenni az egész True to Sole csapat munkáját.

Miért szeretsz a True to Sole csapatában dolgozni?

Szerintem mindenkinek az az álma, hogy a hobbija legyen a munkája. A True to Solenál minden szempontból azt csinálhatom, amit szeretek, hiszen a marketing a szakmám, a sneakerek pedig a legfőbb érdeklődésem. De ami ugyanilyen fontos, hogy egy nagyon jó csapat kovácsolódott össze, ahol nemcsak munkatársak, de barátok is vagyunk. Összeköt minket a sneakerek szeretete, és szerintem nagyon sokat tudunk tanulni egymástól!

Valami sneakeres story?

Csak az van :D Tényleg megszámlálhatatlan, hogy mennyi élményt, ismeretséget, barátságot köszönhetek a sneaker kultúrának, ennek a digitális lenyomata ott van a sneakerbox.hu blogban és vlogban :)

Mi a véleményed a sneaker resell jelenségről?

Őszinte leszek: elég nehezen szoktam meg a resell jelenséget, de ez akkorára nőtt mostanra, hogy vagy alkalmazkodsz hozzá vagy maradnak a sportáruházas “sneakerek”. Tömegek szeretnének (limitált) sneakert hordani, plusz tömegek jöttek rá, hogy ezzel lehet pénzt keresni, ez felrobbantotta a keresletet. A sneaker márkák pedig zseniálisat húztak: tömegesen gyártanak limitált sneakereket. 

Innentől ez szimpla közgazdaságtan: a hatalmas kereslet és korlátozott kínálat az árakon keresztül kerül egyensúlyba. A maga módján izgalmas jelenség, ahogy a sneaker beszerzés már egy cyberháború, ahol bot harcol bottal és ahol fiatal üzletemberek olyan mennyiségű sneakert adnak-vesznek, ami láttán a “hagyományos” kereskedők is csak pislognának. Persze sneaker rajongóként látom az érem kevésbé örömteli oldalát is: a halálbiztos “L”-eket a SNKRS-en, a sorsoláson való részvételért tartott sorsolásokat és a globális kereslet fűtötte, felfelé menetelő árakat. Szóval kíváncsian figyelem a sneaker (resell) piac legújabb fejleményeit - egyebet úgysem tehetek :D

 

 

Kállai Máté

Miért és mióta érdekel a sneakerek és a streetwear világa?

Körülbelül négy éve csöppentem bele a sneakerek világába. Egyik barátom ismertette meg velem és azóta aktívan részt veszek a hazai sneaker és resell életben.

Mi a TOP3 kedvenc sneakered?

Air Jordan 1 "Bred Toe"
Yeezy 500 “Blush”
Air Jordan 1 “Game Royal”

 

Mi a TOP3 kedvenc sneakered az elmúlt 1-2 évből?

Air Jordan 1 “Lucky Green”
Air Force 1 “Valentine’s Day 2021”
Air Jordan 4 “Metallic Red”

Neked mi az, ami megtetszik egy adott sneakerben?

A barátaim azt mondják rólam, hogy általában azokat a cipőket szeretem, amiket a többség nem. Szeretem a színes, egyedi cipőket (például a Street Hawker Dunk), de általában minden tetszik, amin van piros és fehér.

A sneakeredhez öltözöl vagy fordítva?

Legtöbbször a sneakeremhez, de ha van valami nagyon király új ruhám, amit mindenképpen fel szeretnék venni akkor fordítva.

Neked mik a feladataid a True to Sole csapatában?

Én felelek azért, hogy a csomagok rendben eljussanak a vevőkhöz. Emellett segítek bármiben, legyen szó beszerzésről vagy ügyfélszolgálatos feladatokról.

Miért szeretsz a True to Sole csapatában dolgozni?

Reggelente, amikor elindulok munkába, boldog vagyok, hogy megint találkozhatok a srácokkal. Olyan ez, mint egy nagy család: mindenki segít mindenkinek.

Sneakeres story?

A legtöbb barátomat a sneakereken “keresztül” ismertem meg és nagyon sokat köszönhetek nekik. Számtalan élményem van ezzel kapcsolatban, amik örökre megmaradnak bennem és visznek tovább.

Mi a véleményed a sneaker resell jelenségről?

Személy szerint semmi bajom nincs vele. Rengeteg ember keresi ezzel a pénzét, sokszor tizenévesként. Nyilván eleinte én is nehezen fogadtam el, hogyha nem sikerült retailbe megszereznem valamelyik "grail sneakeremet", de aztán lassan beláttam, hogy egyszer sikerül, máskor meg nem.

 

 

Zita Wu

Miért és mióta érdekel a sneakerek és a streetwear világa?

Sajnos szüleim nem engedték a márkás ruhákat, drágább cipőket, így kb. 4 évvel ezelőtt tudtam megvenni első drágább sneakeremet. Ez egy Yeezy 350v2 Static Reflective volt, azóta gyűjtöm a cipőket és találtam meg a hozzám való stílusomat. Úgy érzem, napról napra egyre közelebb kerül hozzám a sneaker/streetwear világ. 

Mi a TOP3 kedvenc sneakered?

Air Jordan 1 Mid Melody Ehsani (mindig első helyen fog állni, számomra a legkülönlegesebb sneaker)
Yeezy 700v3 “Arzareth”
Air Jordan 1 High UNC (2015)

Mi a TOP3 kedvenc sneakered az elmúlt 1-2 évből?

Travis Dunk (nagy álmom)
Air Jordan 1 High University Blue
Air Jordan 1 Mid Melody Ehsani 

Neked mi az, ami megtetszik egy adott sneakerben?

Egyediség, különlegesség, színvilág, story.

A sneakeredhez öltözöl vagy fordítva?

Változó, valamikor sneakerhez, valamikor a nadrágjaimhoz. A lényeg, hogy mindig színekben pompázzak.

Neked mik a feladataid a True to Sole csapatában?

Eladóként dolgozom, szeretek segíteni a vevőknek megtalálni a számukra legmegfelelőbb sneakert és készségesen segíteni, hogy maximális elégedettséggel távozzanak.

Miért szeretsz a True to Sole csapatában dolgozni?

Ki ne szeretne azzal foglalkozni, amihez a legjobban vonzódik és a legjobban ért? Nagyon hálás vagyok, hogy itt lehetek ebben a csapatban. Nagyon örülök, hogy sokat kapcsolódunk ki együtt, hatalmas társasjátéknapokat rendezünk, ami még közelebb hozza a csapatot.

Valami sneakeres story?

Sneakereknek hála találtam a páromra, egy sneaker rendezvényen találkoztunk először.

Mi a véleményed a sneaker resell jelenségről?

Mivel én is foglalkozom cipő eladással és van egy kialakított vevőköröm, nagyon sok embertől hallom, hogy itthon nehezen jutnak hozzá limitált cipőkhöz.
Örülök, ha segíthetek nekik megszerezni megbízható forrásból az általuk hőn áhított terméket, ezzel egy kis mosolyt csalva az arcukra.

Zoltai Olivér



Mi a TOP3 kedvenc sneakered?

  1. Adidas Yeezy Boost 700 V1 Wave Runner
  2. Nike Air Force 1 Low Triple White
  3. Air Jordan 4 Retro Metallic Purple

Mi a TOP3 kedvenc sneakered az elmúlt 1-2 évből?

  1. Adidas Yeezy Foam Runner Sand
  2. Air Jordan 1 Retro High Dark Mocha
  3. Travis Scott x Fragment Air Jordan 1 Low

 A sneakeredhez öltözöl vagy fordítva?

Általában egyszerű oversized alapdarabokat próbálok feldobni valami menő sneakerrel. Szóval az outfitem ékkövei egyértelműen a sneakereim.

Neked mik a feladataid a True to Sole csapatában?

Üzletvezetőként teljes mértékben én felelek a boltért: számomra a legfontosabb, hogy minden vásárló jó élménnyel távozzon a üzletből! A bolti staff folyamatos tréningelése és vezetése mellett az elemzések készítése is a fő felelősségi köreim közé tartozik.  

Miért szeretsz a True to Sole csapatában dolgozni?

A True to Sole előtt is közel állt hozzám a divat, így az első napomtól kezdve hazai pályán éreztem magam. Szeretnék együtt fejlődni a branddel, szerencsére olyan csapatba kerültem ahol minden nap motiválnak a társaim.

Mi a véleményed a sneaker resell jelenségről?

Szerintem mind a sneakerek viselése, mind a kultúrája egyre nagyobb népszerűségnek örvend itthon is, szeretnénk minél közelebb hozni az emberekhez ezt a világot.



 

 

Tóth Krisztofer

 

Miért és mióta érdekel a sneakerek és a streetwear világa?

Kiskorom óta érdeklődök a streetwear világa iránt, mivel a családban is megfordult pár cipőgyűjtő. Saját gyűjteményemet még 2016-ban kezdtem - azóta lett ez a szenvedélyem.

Mi a TOP3 kedvenc sneakered?

  1. Air jordan 1 Chicago (2015)

  2. Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon

  3. Air Jordan 1 UNC (2015)

Mi a TOP3 kedvenc sneakered az elmúlt 1-2 évből?

  1. Nike SB Dunk Low VX1000

  2. Nike SB Dunk Low Travis Scott

  3. Air Jordan 1 Dark Mocha

Neked mi az, ami megtetszik egy adott sneakerben?

A sztori ami maga a cipő mögött van, szeretem a különlegesebb kollabokat vagy színösszeállításokat.

A sneakeredhez öltözöl vagy fordítva?

Egyértelműen sneakerhez öltözni! Ruhát is csak úgy vásárolok, hogy egy adott cipőhöz nézem, hogy mi illene hozzá.

Neked mik a feladataid a True to Sole csapatában?

Értékesítőként rengeteg feladatom van, de a legfontosabb az, hogy segítsek találni mindenkinek a hozzáillő sneakert vagy ruhát a boltban és jó élményekkel gazdagodjon, aki benéz hozzánk.

Miért szeretsz a True to Sole csapatában dolgozni?

Amikor elkezdtem itt dolgozni, mindenki nagyon jófej és segítőkész volt velem és nagyon hamar befogadtak a csapatba. Nagyon családias a környezet és örülök, hogy ilyen helyen dolgozhatok, ahol igazából a hobbim a munkám.

Milyen jó sztorid van, ami sneakerekkel kapcsolatos?

Régóta követem a Round Two YouTube csatornáját és rendszeresen nézem a videóikat. 2020 elején volt szerencsém elmenni a Miamiban lévő boltjukba és beszerezni ott egy sneakert. Nekem ez egy nagyon nagy élmény volt.

Mi a véleményed a sneaker resell jelenségről?

Nagyon régóta működik ez a dolog, egyre többen csinálják. Én úgy gondolom, ha valaki már tizenéves korától egy kis plusz pénzt szeretne, akkor nyugodtan elkezdheti. Viszont ha van egy jó Dunk-od akkor retailben elhoznám ;)

 

 

Korányi Peti

Összefoglaló mondatok a Story-hoz:
A snekerekben a végleteket szeretem: vagy legyen teljesen letisztult vagy mozdítson ki a komfortzónámból. Eladóként első számú feladatom olyan légkör megteremtése az üzletben, ahol az emberek jól érzik magukat és szívesen visszatérnek. Első kosaras sneakerem kiválasztásakor kb. 7 órát töltöttem egy üzletben, szóval a jó légkör fontos :)

Mi a TOP3 kedvenc sneakered?

  1. Sean Wootherspoon Nike Air Max 1/97
  2. Nike Dunk High Spartan Green
  3. Nike Air Force 1 Triple White

Mi a TOP3 kedvenc sneakered az elmúlt 1-2 évből?

  1. Jordan 4 Metallic Red
  2. Nike x Sacai Vaporwaffle Black/White
  3. New Balance x Aimé Leon Dore 550 White Green

Neked mi az, ami megtetszik egy adott sneakerben?

Két dolog van, ami azonnal megfog egy-egy sneakerben. Az egyik a letisztultság: szeretem, ha egy sneaker letisztult és egyszerű. Egy vagy két szín, esetleg egy-egy pici részlet, ami kiemeli a hétköznapi cipők köréből. A másik pedig az, ha kimozdít a komfortzónámból: minél különlegesebb, annál jobb. 

Tehát vagy legyen nagyon egyszerű vagy nagyon színes, illetve futurisztikus.

A sneakeredhez öltözöl vagy fordítva?

Alapvetően a cipő határozza meg egy-egy szettemet, legtöbb esetben az a kiindulópont. Nagyon ritka az, hogy ez fordítva lenne.

Neked mik a feladataid a True to Sole csapatában?

Eladóként a bolti teendők és a vevők kiszolgálása mellett, elsőszámú feladatomnak egy olyan légkör megteremtését tartom, amibe az üzletbe betérő emberek jól érzik magukat és szívesen visszatérnek.

Miért szeretsz a True to Sole csapatában dolgozni?

Szeretek olyan emberekkel együtt dolgozni, akik nap, mint nap motiválnak, hogy jobb legyek abban, amit csinálok. Itt ez maximálisan megvan.


Milyen jó sztorid van, ami sneakerekkel kapcsolatos?

A számomra legkedvesebb sztori az első kosárcipőmhöz fűződik. Az első kiadású Kyrie 2 volt az. Anyukámmal csak azért utaztunk ki a release napján, hogy megvegyük. Végül megtetszett két másik cipő és több, mint 7 órát töltöttünk el a boltban, amíg megszültem, hogy melyik legyen… Legalább jól átgondoltam és a végén nem is bántam meg szerencsére, még most is megvan, viszonylag jó állapotban.

Mi a véleményed a sneaker resell jelenségről?

Szerintem nagyon jó dolog. Elérhetővé teszi a limitált kiadású cipőket majdnem mindenki számára és emellett nagyon jó barátságokat is lehet kötni ennek köszönhetően.

Miért és mióta érdekel a sneakerek és a streetwear világa?

2017-ben kezdtem el sneakerek és a streetwear világát követni. Számomra mindig a cipők mögötti sztori volt az ami igazán érdekessé és különlegessé tette őket.

 

 

Mráz Márk

True to Sole - Meet The Team - Mráz Márk

Mi a TOP3 kedvenc sneakered?

  1. Jordan 1 High Og Obsidian
  2. Dunk Low Retro Black & White
  3. Jordan 4 Oreo 

Mi a TOP3 kedvenc sneakered az elmúlt 1-2 évből?

  1. Jordan 1 High University Blue
  2. Nike Air Max 1 Patta Aqua Waves
  3. Jordan 4 Metallic Purple

A sneakeredhez öltözöl vagy fordítva?
Általában basic outfitekhez igazítom cipőimet, szeretem egy extrább sneakerrel feldobni szettjeim. 

Neked mik a feladataid a True to Sole csapatában?
Fő feladatom az webshopban megrendelt termékek eljuttatása a magyar és külföldi vásárlókhoz - ez sok összetett feladatból áll. Ezen kívül az is a feladatom, hogy raktárainkban minden mindig rendszerezett legyen.

Miért szeretsz a True to Sole csapatában dolgozni?

A TTS egy olyan munkahely ahova mindennap szívesen járok be. Barátságos a környezet és a munka mellett jól elvagyunk egész nap a csapattal. Hatalmas motivációt ad céljaim elérésében és rengeteget tanulok és fejlődök az itt töltött időben.

Milyen jó sztorid van, ami sneakerekkel kapcsolatos?
A legelső cipő eladásom egy érdekes történet, de egy nagy élmény volt visszatekintve. A Jordan 1 High ‘Travis Scott’ cipőmet adtam el egy ázsiai srácnak. Elfelejtett szólni, hogy Bécsből érkezik a cipőért, így az egyik barátommal 7 órát vártunk rá, ezalatt bejártuk egész Budapestet. Végül összejött a deal és még egy emlékezetes napunk is volt.

Mi a véleményed a sneaker resell jelenségről?

Szerintem nincs vele probléma, a sneakerek hatalmas lehetőségeket rejtenek magukban. A resell is az egyik fontos mozgatója a cipők körüli hypenak. Rengeteg fiatalnak jó lehetőség zsebpénz szerzésre, amellett, hogy rengeteg hasznos dolgot tanulhatnak belőle, mely később más területeken is hasznos lehet.

Miért és mióta érdekel a sneakerek és a streetwear világa?

Három éve találkoztam először a sneaker kultúrával. Egy hazai sneaker tematikájú rendezvényen szerettem bele a cipők világába. Mivel nem volt nagy keretem, amit cipőkre tudtam volna áldozni elkezdtem kereskedni velük. Ennek köszönhetően rengeteg emberrel megismerkedtem és sok máig is tartó barátot szereztem.

 

 

Orbán Rudolf

Mi a TOP3 kedvenc sneakered?

Jordan 1 Dark Mocha, Nike Air Max 97 Sean Wotherspoon, Air Force 1 szinte bármilyen színállásban.

Mi a TOP3 kedvenc sneakered az elmúlt 1-2 évből?

Nike SB Dunk Low Chunky Dunky, Jordan 1 A Ma Maniére, Jordan 1 High Travis Scott x Fragment.

Neked mi az, ami megtetszik egy adott sneakerben?

Sajnos csak 5-6 modell van, aminek igazán tetszik a formavilága, plusz kényelemben is elfogadhatóak, esetleg kifejezetten jók! A forma után nekem a következő szempont pedig természetesen a színállás. 

A sneakeredhez öltözöl vagy fordítva?
Attól függ milyen napom van, de általában fordítva. 

Neked mik a feladataid a True to Sole csapatában?
Én kommunikálok a vásárlókkal, összekötöm őket a csapatunk tagjaival. Minden platformon igyekszem a lehető legjobban tartani veletek a kapcsolatot, hiszen számunkra Ti vagytok a legfontosabbak!

Miért szeretsz a True to Sole csapatában dolgozni?

Mert itt nem csak pontosan és precízen dolgozó kollégákra, hanem nagyon jó barátokra is találtam. Öröm ide bejönni minden nap, nem csak a közösség miatt, hanem mert szeretek sneakerekkel/streetwearrel foglalkozni, valamint vásárlóinkkal kommunikálni, segíteni őket. 

Mi a véleményed a sneaker resell jelenségről?

Sajnos mint mindennek, a sneaker resell jelenségének is megvannak a maga hátulütői, de nem lenne őszinte, ha azt mondanám, hogy ellene vagyok, mivel én is a részét képzem mind magánszemélyként, mind a True to Sole csapatának tagjaként. 

Miért és mióta érdekel a sneakerek és a streetwear világa?

Az öltözködésre mindig is az önkifejezésem egyik meghatározó formájaként tekinettem, így kezdtek el érdekelni a ritkább/különlegesebb cipők és ruhák. 14 éves korom óta foglalkoztat a sneakerek és streetwear világa, emiatt már gimi mellett elkezdtem a Nike-ban dolgozni. Ez volt az a munka, amit szerettem is végezni, és valamilyen szinten hobbinak is éreztem. Az ott szerzett tapasztalataim és tudásom vezettek el a True To Sole-ig. Az akkoriban aktualitást élvező Yeezy hype nálam valamiért teljesen kimaradt - mostanában kezdtem bepótolni a 700-as Yeezykkel). A formaviláguk miatt mindig a Nike cipők/ruhák jöttek be. 

 

 

Horváth Dávid

 TTS - Meet The Team - Dávid

Mi a TOP3 kedvenc sneakered?

Nike Yeezy 2 Red October

Air Jordan 1 Retro High "Off-White - UNC”

Macklemore x Air Jordan 6 Cactus

Mi a TOP3 kedvenc sneakered az elmúlt 1-2 évből?

Jordan 1 Retro High Trophy Room "Chicago"

Jordan 1 High OG Rebellionaire

Nike SB Dunk Low x Grateful Dead Bears Green

Neked mi az, ami megtetszik egy adott sneakerben?

Legtöbb esetben a színe az ami meghatározza azt, hogy egy adott sneaker elnyeri-e a tetszésem. Főleg ha az valami feltűnő, vadabb szín, de sokszor közrejátszik a cipő sziluettje. Ha valami grafika vagy egy rejtett kis extra is megjelenik a cipőm az számomra nagy plusz.

A sneakeredhez öltözöl vagy fordítva?
Szerintem én azon kevés emberek közé tartozom itt a cégben, aki inkább az outfitjéhez igazítja a sneakerét. Mindig van egy olyan ruhadarabom, főképp póló vagy pulcsi amihez az egész kinézetem igazítom, beleértve a cipőt is.

Neked mik a feladataid a True to Sole csapatában?
Én felelek a beérkezett áruk átvételéért, ellenőrzéséért, és hogy a kedves webshopos vásárlók időben és makulátlan állapotban megkapják rendelésüket.

Miért szeretsz a True to Sole csapatában dolgozni?

A True to Sole-nál a hobbimmal foglalkozhatok egy kiváló csapatban. A családias hangulat, az állandó jókedvnek és barátságos légkörnek köszönhetően egy olyan munkahelyen dolgozhatok  ahova minden nap örömmel járok be.

Mi a véleményed a sneaker resell jelenségről?

Kiváló lehetőség arra, hogy szinte akárki meg tudjon szerezni limitált sneakereket és pénzkeresésnek sem utolsó.

Miért és mióta érdekel a sneakerek és a streetwear világa?

Körülbelül 13-14 éves korom óta vonz ez a világ. Mindig is nagy kosárlabda rajongó voltam, innen származik a cipők iránti szeretetem, valamint mindig nagy hatással volt rám a hiphop és utcai kultúra - ez a stílusomban is tükröződik.





Előző 5 karácsonyi ajándékötlet sneaker rajongóknak