Ugrás a tartalomra
Black Spring Sale: Több ezer sneaker, streetwear ruha és kiegészítő 10-50% kedvezménnyel!
Black Spring Sale: Több ezer sneaker, streetwear ruha és kiegészítő 10-50% kedvezménnyel!
Travis Scott x KAWS x fragment design

Travis Scott x KAWS x fragment design

tts classroom - Fragment x Travis Scott 01


Travis Scott és a fragment design egy közös kollabbal lepett meg minket nemrég, melyben póló, pulóver, nadrág és dzseki is droppolt - néhány darabon még a KAWS motívumai is feltűnnek!

tts classroom - Fragment x Travis Scott 02

A ruhák a Travis x fragment Jordan 1-es cipők mellett jelentek meg a nyáron. A dropban megjelent pólók közös jellemzője a vintage, koptatott hatás, melyet stenciles/graffitis/fröcskölt motívumok és minták, illetve a felhasznált színek tovább erősítenek.

Minden darab hozza a Travis / Cactus Jack cuccoktól megszokott laza stílust, és mindenütt felfedezhetők a fragment villámos logói. Azokon a darabokon pedig, ahol a KAWS is részt vett, természetesen a márkára annyira jellemző figurák vannak a középpontban.

tts classroom - Fragment x Travis Scott 03

Nézd meg, hogy mi elérhető közülük a True to Sole budapesti üzletében és webshopjában!

Travis Scottot bizonyára nem kell bemutatni és a KAWS-ról is olvashattál már a True to Sole blogon, az alábbiakban pedig egy kicsit jobban megismerheted a fragment design-t!

A fragment design

A fragment design letisztult, villámos logóját számos kollab modellen láthattad - igazából csak kollaborációkon, mert bármilyen szokatlanul is hangzik, a Hiroshi Fujiwara nevével fémjelzett márkának önállóan nincsenek saját termékei.

tts classroom - Fragment x Travis Scott 04

Fujiwarát sokszor nevezik a "streetwear keresztapjának", aki már több mint 40 éves karriert tudhat maga mögött. Hatott rá a nyolcvanas évek londoni punk szcéna és ott volt a hip-hop felemelkedésénél New Yorkban. A nyugati zene is hatott rá, ő volt Japán első freelancer dj-je. Fujiwaranak nagy szerepe volt abban, hogy a nyugati stílust behozza a Felkelő Nap országába és Virgil Abloh számára is inspirációt jelentett. A kilencvenes években a GOODENOUGH márkájának szentelte idéjét, majd a fragment design vált a fő projektjévé, melynek nevét amúgy a szótárban "találta", villámos logóját pedig egyik korábbi, Electric Cottage névre hallgató projektjéből vette.

A fragment design első kollabját 2010-ben a Nike-val közösen készítette, az együttműködés pedig azóta is folyamatos. Ezt még olyan együttműködő márkák követték, mint a Moncler, a Levi’s, a Louis Vuitton, a Beats vagy éppen a Maserati. 

Előző Idén újra True to Sole Mystery Box!